Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου



Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κοτσιφάκη Σούλα



       Σκοπός των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας είναι η προάσπιση, η βελτίωση και η προαγωγή της σωματικής, κοινωνικής και ψυχικής υγείας των μαθητών, προκειμένου να μάθουν να προστατεύονται και να ενδυναμώνουν την προσωπικότητα τους. Αποτελεί ενδεικτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην αντικοινωνική συμπεριφορά, στην παραβατικότητα, στην έκθεση σε κινδύνους.



       Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι μαθητές για τους κινδύνους, τους οποίους διατρέχουν καθημερινά και να μάθουν να προστατεύονται. Να αναγνωρίσουν τη μοναδικότητα της ύπαρξης τους, να αποκτήσουν αυτοσεβασμό. Να κατανοήσουν την αξία του δώρου της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας. Να αποκτήσουν βασικές συνήθειες καθημερινής υγιεινής, να μάθουν για τους κινδύνους που διατρέχουν από τον εθισμό στο κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά. Να προλαμβάνουν ατυχήματα και να μάθουν να προφυλάσσουν τον εαυτό τους από ασθένειες, πνιγμό, ακραία καιρικά φαινόμενα. Να εξοικειωθούν με κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Να αντιδρούν σε κρούσματα bullying και σεξουαλικής παρενόχλησης. Να γνωρίσουν το σώμα τους και να αποδεχτούν τις αλλαγές που συμβαίνουν ως φυσιολογικές.



    Πρόληψη ατυχημάτων δε σημαίνει «φοβάμαι τα πάντα».

Σημαίνει «σκέφτομαι πριν κάνω κάτι, για να αποφύγω ή να μην προκαλέσω κάποιο ατύχημα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε το σχόλιο σας και επιλέξτε από την Λίστα, την Επιλογή 'Ανώνυμος' σε περίπτωση που δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης.